Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcan püresi ile çeşitli yemekler ve mezeler yapılabilir. İşte bazı öneriler:
- Hünkar Beğendi: Közlenmiş patlıcan püresi, kuzu eti ve süt ile hazırlanan geleneksel bir yemektir 1.
- Patlıcan Kıstırma: Beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanoz ile doldurulmuş patlıcan püresi, kızartma usulüyle pişirilir 1.
- Köz Patlıcan Çorbası: Nohut, krema, havuç ve baharatlarla hazırlanan sıcak bir başlangıç yemeğidir 1.
- Parmesanlı Patlıcan: Patlıcan dilimlerinin kızartılmasıyla hazırlanan, ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulan bir yemektir 1.
- Baingan Bharta: Hint mutfağına özgü, közlenmiş patlıcan, soğan, sarımsak ve baharatlarla yapılan bir püredir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: