Buradasın
Patlıcanın yağ çekmemesi için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcanın yağ çekmemesi için şu yöntemler uygulanabilir:
- Tuzlu suda bekletme 125. Soyulan patlıcanlar, bir miktar tuz eklenen soğuk suda bekletilir 125.
- Sirke ekleme 125. Kızartma yağına bir miktar sirke katılır 125.
- Ilık suya sokma 25. Kızartma işleminden sonra patlıcanlar ılık suya sokulur ve süzgeçte bekletilir 25.
- Ağırlık koyma 25. Soyulan ve dilimlenen patlıcanlar, kağıt havlu üzerinde tuzlanıp kağıt havlu ile örtüldükten sonra ağırlık yapılarak 1-2 saat bekletilir 25.
- Fırınlama 25. Patlıcanlar az yağlanarak fırına gönderilir 25.
- Teflon tava kullanma 25. Teflon tava içinde bir yemek kaşığı yağ ile patlıcanlar arkalı önlü pişirilir 25.
Ayrıca, yağın yeterince sıcak olması ve kızartma işleminin hızlı yapılması da yağın içine fazla nüfuz etmesini engeller 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: