Buradasın
Patlıcan kurutma zeytinyağlı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı kuru patlıcan dolması tarifi için gerekli malzemeler:
- 30 adet kurutulmuş patlıcan 3;
- 1,5 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş) 3;
- 2 adet büyük boy soğan 3;
- 3 diş sarımsak (ezilmiş) 3;
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi 3;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 3;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 3;
- 2 yemek kaşığı kuru nane 3;
- 2 çay kaşığı sumak 3;
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber 3;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 3;
- 2 su bardağı sıcak su 3.
Hazırlanışı:
- Kurutulmuş patlıcanları kaynayan suyun içerisine atıp yumuşayana kadar, yaklaşık 5-7 dakika bekletin 3.
- Suyunu süzdürerek soğuk suya alın 3.
- İç harcını hazırlamak için, zeytinyağıyla birlikte soğanları yumuşayana kadar soteleyin 3.
- Sarımsak, domates ve biber salçasını ekleyip 3-4 dakika daha kavurun 3.
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri tencereye ekleyin 3.
- 2-3 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber, sumak, kuru nane ve pul biberi ekleyip karıştırın 3.
- Sıcak suyu ve nar ekşisini ekleyip son kez karıştırın ve orta ateşte kaynayana kadar, ardından kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 3.
- Harç oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika dinlendikten sonra kuru patlıcanların içini 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun ve elinizde üst kısımlara bastırarak birleştirin 3.
- Ağız kısımları üste bakacak şekilde patlıcanları tencereye dizin 3.
- Bir kasede sıcak su, tuz ve sumağı karıştırıp 5 dakika bekletin 3.
- Tel süzgeçle taneleri süzdürüp kalan suyu oda sıcaklığında soğutun 3.
- Tencereye dizdiğiniz patlıcanların üzerine sumaklı suyu ve zeytinyağını gezdirip tencerenin kapağını kapatın 3.
- Kaynamaya başlayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişirin 3.
Patlıcanları kurutmak için:
- Patlıcan
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: