Buradasın
Patlıcan kurutma zeytinyağlı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı kuru patlıcan dolması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 20 adet kurutulmuş patlıcan 2
- 1 su bardağı pirinç 2
- 2 adet büyük boy soğan 2
- 4 diş sarımsak 2
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi 2
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2
- 1 yemek kaşığı biber salçası 2
- 2 yemek kaşığı kuru nane 2
- 1 çay kaşığı sumak 2
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber 2
- 1 tatlı kaşığı pul biber 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
- 1 yemek kaşığı şeker 2
- 1 çay bardağı zeytinyağı 2
Yapılışı:
- Yaklaşık 20 adet kuru patlıcanı kaynayan suyun içine atıp yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika haşlayın 2.
- Yumuşayan kuru patlıcanları süzerek suyun içerisinden alın 2.
- 1 çay bardağı zeytinyağını pilav tenceresinde kızdırın 2.
- 2 adet büyük boy yemeklik doğranmış soğanı tencereye ekleyip sotelemeye başlayın 2.
- Soğanlar hafif yumuşayınca 4 diş sarımsak ve birer yemek kaşığı domates ve biber salçası ekleyin ve kavurmaya devam edin 2.
- İyice yıkamış olduğunuz 1 su bardağı pirinci de ekleyip 2-3 dakika daha kavurun 2.
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak, 2 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip kavurmaya devam edin 2.
- 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene dek pişirin 2.
- Pirinçler suyunu çekince kuru patlıcanların içini 1 cm boşluk bırakacak şekilde doldurun 2.
- Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dizin, üzerine 1,5 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi dökün ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin 2.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 40 dakika daha pişirmeye bırakın 2.
- Kuru patlıcan dolmalarını piştikten sonra ocaktan alın, ılık veya soğuk olarak servis edin [
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: