Buradasın
Patlıcan kebabının yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcan kebabının yumuşak olması için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Patlıcanların Hazırlanması: Patlıcanların acılığını almak ve daha yumuşak bir dokuya sahip olmalarını sağlamak için tuzlu suda 30 dakika bekletilmelidir 13.
- Kıymanın Kavrulması: Kıyma, soğan ve sarımsakla birlikte kavrulurken iyi bir şekilde sotelenmelidir, bu kebaba daha yoğun bir lezzet katar 1.
- Marine Etme: Patlıcan dilimleri, marine sosuna bulanıp buzdolabında en az 30 dakika bekletilebilir 3. Bu, patlıcanların daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar.
- Pişirme: Fırında pişirilecekse, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-35 dakika pişirilmelidir 34. Patlıcanların kurumasını önlemek için üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: