Kuru patlıcan en güzel şekilde kavurma veya yemek olarak pişirilebilir. İşte iki farklı tarif: 1. Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi: - Malzemeler: 1 bağ kuru patlıcan, 150 gr tereyağı, 2 büyük boy soğan, yarım bağ kurutulmuş biber, 2 çorba kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, pul biber, beyaz karabiber. - Hazırlanışı: Kuru patlıcanı sıcak suda haşlayın. Tencereye tereyağını atıp eritin, soğanı ince ince doğrayıp kavurun. Kuru biberleri ekleyerek karıştırın, salçayı ekleyin ve biraz daha kuru biber ekleyin. Haşladığınız kuru patlıcanları tencereye atıp iyice harmanlayın. Tuz, karabiber, pul biber ve beyaz karabiber ekleyerek karıştırın, 15 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın. 2. Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi: - Malzemeler: 1 kase kuru patlıcan, 1 adet kuru soğan, 1 çay bardağı pilavlık bulgur, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tutam pul biber, 1 tutam karabiber, 1 tutam tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 küçük boy kase sarımsaklı yoğurt. - Hazırlanışı: Patlıcanları güzelce yıkayıp soğuk suya koyup yumuşayana kadar haşlayın. Soğanını yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun, salça ve baharatları ekleyip karıştırın. Patlıcan ve bulguru ekleyerek üzerini geçecek kadar kaynar su koyun. Bulgur yumuşayana kadar pişirin.