Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mor patlıcanın nasıl pişirileceğine dair animasyon bulunamadı. Ancak, mor patlıcanla yapılan yemeklerden bazıları ve tarifleri şu şekildedir:
- Mor patlıcan yemeği 3. 4 adet orta boy mor patlıcan yıkayıp kuruladıktan sonra küp küp doğranır 3. Bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı dökülüp üzerine ince ince doğranmış bir adet orta boy soğan konur 3. 2-3 dakika kavrulduktan sonra doğranmış biberler ve sarımsaklar eklenir 3. Ardından tencereye doğranmış üç adet orta boy domates konur 3. Domatesler hafifçe yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kavrulur 3. Daha sonra tencereye doğranmış mor patlıcanlar konur 3. Damak tadına göre tuz ve karabiber eklendikten sonra orta ateşte 2-3 dakika kavrulur 3. Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte çok karıştırmadan patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir 3.
- Graffitti patlıcan yemeği 4. Graffitti patlıcanları alacalı soyulup orta kalınlıkta halkalar şeklinde hazırlanır 4. Izgaraya koymadan önce iki yüzü de mutfak fırçası yardımıyla yağlanır 4. Üzerlerine bir miktar tuz ve karabiber serpiştirildikten sonra patlıcanlar yumuşayana ve kahverengileşene kadar ızgarada pişirilir 4.
Ayrıca, YouTube'da "Patlıcan Yemeği Tarifi | Nasıl Yapılır?" başlıklı bir video bulunmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: