Kaz ayağı yemeği iki farklı şekilde yapılabilir: köfte ve kavurma olarak. Kaz Ayağı Köftesi Tarifi: 1. Malzemeler: 250 gram kaz ayağı otu, 2 adet yumurta, 1 adet orta boy soğan veya 5-6 adet taze soğan, 3 çorba kaşığı un, yarım çay bardağı süt, 2 çay kaşığı kabartma tozu, tuz, karabiber, sıvı yağ. 2. Yapılışı: Kaz ayağı otu sapları kesilip ayıklanır ve bol suda yıkanır. Kaz Ayağı Kavurması Tarifi: 1. Malzemeler: 2 kg kaz ayağı otu, 120 gr zeytinyağı, 10 gr tuz, 15 gr sarımsak, 120 gr havuç, 120 gr kırmızı paprika biber, 250 gr kuru soğan, 60 gr yoğurt. 2. Yapılışı: Kaz ayağı otu yıkanır, tencerede bol su ile kaynatılır, soğuk suya çıkarılır ve süzgeçten geçirilir.