Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baharlı otlar, genellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ve yemeklere özel bir aroma katan bitkilerdir 1. İşte bazı baharlı otlar:
- Anason 13. Rakı yapımında kullanılır, antik çağlardan beri sindirimi kolaylaştırıcı olarak değerlendirilmiştir 1.
- Fesleğen 13. Şifalı bir ot olarak kabul edilir, pek çok yemekte, soslarda ve likör sanayinde kullanılır 1.
- Kişniş 13. Meyveleri kurutularak baharat olarak kullanılır, kalbi koruduğu ve kansere karşı vücudu koruduğu düşünülmektedir 2.
- Kekik 3. Tedavi amacıyla da kullanılır, çorbalara, etlere ve balıklara koku verip çeşnilendirmekte kullanılır 1.
- Defne 13. Yaprakları sosları kokulandırmakta kullanılan bir çalı bitkisidir 1.
- Biberiye 3. Rostolarda, ızgaralarda, tavuk ve balık yemeklerinde kullanılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: