Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alaçatı'da bulunan bazı otlar:
- Şevketi Bostan 13. Vitamin ve mineral açısından zengin olup, kuzu etiyle veya zeytinyağlı olarak tüketilir 13.
- Arapsaçı 13. Yabani rezene olarak da bilinir, anason kokusuna sahiptir ve salata veya yemeklerde kullanılır 13.
- Cibes 13. Lahananın hasattan sonra toprakta canlı kalan kökleri üzerinde yeşeren lahana filizleridir, salatası veya yemeği yapılır 13.
- Dağlama 13. Papatyagillerden olan bu ot, haşlanarak zeytinyağlı salata olarak tüketilir 13.
- Deli Kereviz 13. Sahil kenarlarında ve kuru yamaçlarda görülür, haşlanarak salatası veya zeytinyağlı yemeği yapılır 13.
- Deniz Börülcesi 13. Deniz kıyısına yakın bölgelerde yetişir, tuzlu ve ekşi bir tadı vardır, haşlanarak sarımsaklı sosla servis edilir 13.
- Ebegümeci 13. Protein ve C vitamini deposudur, salata, kavurma, yemek veya çorba olarak tüketilebilir 13.
- Hardal Otu 13. Kaynatıldıktan sonra sarımsaklı sosla servis edilir, yumurtalı kavurması da yapılır 13.
- İğnelik 13. Salatası, böreği, çöreği, haşlaması ve gözlemesi yapılır 13.
- Köremen 13. Yabani sarımsak olarak bilinir, salatalarda, soslarda ve yumurtalı kavurmada kullanılır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: