Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ege Bölgesi'nde yetişen bazı otlar:
- Arapsaçı 125. Isırgangillerden, dereotuna benzer ama anason kokusu vardır 15.
- Cibes otu 135. Salatası ve kavurması yapılır, brokoliye benzer bir tadı vardır 135.
- Deniz börülcesi 125. Ispanakgillerdendir, tuzlu ve ekşidir, yemeği ve salatası yapılır 15.
- Ebegümeci 125. Salatası, kavurması ve böreği yapılır 15.
- Şevketi bostan 135. Papatyagillerden, dikenli bir ottur 15.
- Kazayağı 15. Maydanoza benzer, turşusu ve salatası yapılır 5.
- Hardal otu 15. Turp otuna benzer, haşlanarak salatası yapılır 5.
- Stifno 15. Kabak, biber veya börülceyle pişirilir 5.
- Eşek dikeni 15. Yol kenarlarında bulunur, yapıldığında lezzetli olur 5.
- Kuzu kulağı 3. Ekşimtırak bir tadı vardır, salatalara ve böreklere yakışır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: