Crohn hastalığını tetikleyen bazı yiyecekler: Çözünmeyen lif oranı yüksek yiyecekler: Çiğ lahana, elma kabuğu, ayçiçeği çekirdeği. Yüksek lifli besinler: Brüksel lahanası, karnabahar, kuşkonmaz. Yüksek laktoz içeren besinler: İnek sütü, krema, dondurma. Yapay tatlandırıcılar: Sorbitol, mannitol, ksilitol, sukraloz, aspartam, sakarin. Şekerli yiyecekler: Kurabiyeler, hamur işleri, hindistan cevizi şekeri, bal, akçaağaç şurubu. Yüksek yağlı yiyecekler: Tereyağı, peynirli yemekler, kızarmış yiyecekler. Baharatlı yiyecekler: Sriracha, acı biber tozu. Kafeinli içecekler: Kahve, çay, enerji içecekleri. Şekerle tatlandırılmış içecekler: Soda, şekerli kahve, meyve suları. Herkesin hastalığını tetikleyen farklı yiyecekler olabilir, bu nedenle bir uzmana danışmak önemlidir.