Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baharda toplanan ve kurutulan bazı otlar şunlardır:
- Anık (Nane): Kumlu arazilerde yetişir, kurutulup döğülür ve torbalara konularak yemeklerin birçoğuna koku vermek için katılır 1.
- Yarpuz: Ayranlı çorbaya katılır, salatası yapılır ve kurutularak kışa hazırlanır 1.
- Kekik: Salatalara ve yemeklere katılır 1.
- Reyhan: Kurutularak çorbalara ve yemeklere tat verici olarak katılır 1.
- Kızoğluk: Yemeklere ekşi tat vermek için kullanılır 1.
- Papatya: Kurutulup çayı yapılır 3.
- Karahindiba: Yaprakları ve kökleri kurutulup saklanır 3.
Bu otlar, genellikle ilkbahardan sonbahara kadar, sabahın erken saatlerinde, ılık ve kuru havalarda hasat edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: