Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaz ayağı yemeği iki farklı şekilde yapılabilir: köfte ve kavurma olarak.
Kaz Ayağı Köftesi Tarifi:
- Malzemeler: 250 gram kaz ayağı otu, 2 adet yumurta, 1 adet orta boy soğan veya 5-6 adet taze soğan, 3 çorba kaşığı un, yarım çay bardağı süt, 2 çay kaşığı kabartma tozu, tuz, karabiber, sıvı yağ 1.
- Yapılışı: Kaz ayağı otu sapları kesilip ayıklanır ve bol suda yıkanır 1. Geniş bir kaseye ot, baharatlar, yumurtalar, un, kabartma tozu ve süt eklenerek kıvama gelene kadar karıştırılır 1. Sıvı yağ tavaya alınarak kızdırılır ve hazırlanan hamur kaşık yardımı ile tavaya mücver şeklinde eklenir 1. Orta ateşte her iki tarafı kızartılır ve kağıt havluda yağı alındıktan sonra servis edilir 1.
Kaz Ayağı Kavurması Tarifi:
- Malzemeler: 2 kg kaz ayağı otu, 120 gr zeytinyağı, 10 gr tuz, 15 gr sarımsak, 120 gr havuç, 120 gr kırmızı paprika biber, 250 gr kuru soğan, 60 gr yoğurt 2.
- Yapılışı: Kaz ayağı otu yıkanır, tencerede bol su ile kaynatılır, soğuk suya çıkarılır ve süzgeçten geçirilir 2. İri parçalar halinde doğranır 2. Başka bir tencerede kuru soğan, sarımsak, biber ve havuçlar ince doğranmış şekilde kavrulur, otlar eklenir ve 10 dakika kadar zeytinyağı ile tavada çevrilir 2. Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: