Etimekli muhallebi yapmak için gerekli malzemeler: 9-10 adet tuzsuz etimek; Şerbeti için: 1,5 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 2 damla limon suyu; Muhallebisi için: 4 su bardağı süt, 1 küçük boy çay bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un, 2,5 yemek kaşığı nişasta, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı; Üzeri için: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, Antep fıstığı veya ceviz. Yapılışı: 1. Orta boy dikdörtgen bir borcam içine 9-10 adet tuzsuz etimeği yan yana dizin. 2. Etimeklerin üzerine hazırladığınız şerbeti kepçe yardımı ile gezdirin ve etimeklerin şerbeti iyice çekmesini bekleyin. 3. Muhallebisi için, derin bir tencere içine 4 su bardağı süt dökün, üzerine 1 adet yumurta kırın. 4. Tencereyi ocak üzerine alın ve koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. 5. Muhallebi piştikten sonra üzerine 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırın. 6. Hazırladığınız muhallebiyi ocak üzerinden alıp 3-4 dakika ara ara karıştırarak ılımaya bırakın. 7. Ardından etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp yayın. 8. Oda ısısında soğumaya bırakın. 9. Son olarak, bir kaba 1 paket krem şanti koyun, üzerine 1 su bardağı soğuk süt döküp mikser ile koyu bir kıvam alana kadar çırpın. 10. Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi döküp spatula yardımı ile yayın. 11. Tatlının üzerini streç film ile örtüp buzdolabında 1 gece dinlendirin. 12. Daha sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Not: Şerbeti karamelize ederek de hazırlayabilirsiniz.