Buradasın
Krem şantili muhallebi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Krem şantili muhallebi yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt 124;
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme) 124;
- 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) 124;
- 1 su bardağı şeker 124;
- 1 paket vanilya 124;
- 1 paket krem şanti 124;
- 1 su bardağı süt (krem şanti hazırlamak için) 124;
- İri kıyılmış ceviz veya fındık 1;
- Muz 12.
Yapılışı:
- Tencereye sütü alın 12.
- İçine un, nişasta ve şekeri ilave edip karıştırın 12.
- Orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ocaktan alın 12.
- Muhallebi soğurken 1 bardak sütle krem şanti hazırlayın ve buzdolabında 15 dakika bekletin 12.
- Muhallebi tamamen soğuyunca vanilya ve krem şantiyi ekleyip mikserle karıştırın 12.
- Yarısına kadar muhallebi ile doldurduğunuz bardaklara muz dilimleri yerleştirin ve üzerine tekrar muhallebi ekleyin 1.
- Tatlıyı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz 1.
Püf noktası: Muhallebi soğumadan krem şantiyle birleştirmeyin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: