Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muhallebili çıtır baklava yapmak için gerekli malzemeler:
- 5 adet baklava yufkası 45;
- 1 avuç ceviz ve fındık 45;
- 2 yemek kaşığı tarçın 45;
- 1 avuç kuru üzüm 45;
- 1 su bardağı pudra şekeri 45;
- 3 yemek kaşığı toz şeker 45;
- 4 yemek kaşığı tereyağı 45;
- Muhallebisi için: 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı şeker, 1 yumurta sarısı, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı 45;
- Vişne sosu için: 150 gr dondurulmuş vişne, 1 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı su 45.
Yapılışı:
- Baklava yufkaları tereyağı ile ıslatılır 45.
- İçine cevizli, fındıklı, şekerli ve üzümlü karışım konur ve sarılarak bir parmak kalınlığında kesilir 45.
- Fırına verilip çıtırdaması sağlanır 45.
- Fırından çıkarıldıktan sonra üzerine muhallebi dökülür 45.
- Biraz kabuk tutunca üzerine vişne sosu yapılır ve dökülür 45.
Vişne sosu, küçük bir sos tenceresinde vişne kaynatılarak, içine nişasta eklenip katılaştırılarak ve su eklenerek sos kıvamı verilerek hazırlanır 45.
Tarif, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
Not: Tatlıyı hazırlarken hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve uygun pişirme yöntemleri kullanılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: