• Buradasın

    Tatlım tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tatlım tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 1 litre süt 3
    • 1 su bardağı şeker 3
    • 9 yemek kaşığı irmik (tepeleme) 3
    • 1 paket vanilya 3
    • 1 paket kakaolu bisküvi 3
    Yapım Aşamaları:
    1. Uygun bir tencereye sütü alın üzerine şeker ve irmiği ilave edin 3.
    2. Muhallebiyi koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin 3.
    3. Kıvamı koyulaşıp göz göz olduktan sonra vanilyayı ekleyin güzelce karıştırın ve ocaktan alın 3.
    4. Tatlının önce yarısını kalıba dökün 3.
    5. Spatula yardımıyla tatlıyı yayın ve üzerini düzeltin 3.
    6. Üzerine kakaolu bisküvilerden bir sıra dizin ardından kalan irmikli muhallebiyi de bisküvilerin üzerine dökerek düzgün bir şekilde yayın 3.
    7. Tatlıyı soğuduktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirin 3.
    8. Buzdolabından aldığınız tatlıyı kesin ve hindistan cevizi ile süsleyin 3.
    9. Tatlıyı meyve, çikolata sosu veya fıstıkla dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi tatlılar şurupla yapılır?

    Şurupla yapılan bazı tatlılar şunlardır: 1. Revani: 1000 g toz şeker, 1000 g su ve az miktarda limon suyu ile hazırlanan şurup, revani tatlısı için kullanılır. 2. Şekerpare: 1000 g toz şeker, 1200-1250 g su ve az limon suyuyla kaynatılan şurup, şekerpare tatlısı için uygundur. 3. Şam tatlısı: 1000 g toz şeker, 400 g suyla kaynatılan şurup, fırından çıkarılmış şam tatlısının üzerine dökülür. 4. Ekmek kadayıfı: 1000 g toz şeker, 1000 g su, az limon tuzuyla kaynatılan şurup, ekmek kadayıfı tatlısı için kullanılır. 5. Tulumba tatlısı: 1000 g toz şeker, 400 g su ve limon tuzu ile hazırlanan şurup, tulumba tatlısı yapımında kullanılır.