Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eti Burçaklı muhallebi yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket Eti Burçak bisküvi 13;
- 1 litre süt 13;
- 1 su bardağı toz şeker 3;
- 1/2 su bardağı un 3;
- 1/4 su bardağı nişasta 3;
- 1 paket vanilin 3;
- 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe göre) 3.
Yapılışı:
- Sütü bir tencereye döküp ısıtın 3.
- Başka bir kapta, toz şeker, un ve nişastayı karıştırıp ısıttığınız süte ekleyin 3.
- Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin 3.
- Muhallebi koyulaşınca vanilin ve tereyağı ekleyin 3.
- Ocaktan alıp ılıdıktan sonra tatlı kabına bir kat muhallebi, üzerine Eti Burçak bisküvileri yerleştirin 3.
- Bu işlemi istediğiniz kadar tekrarlayarak kat kat yapın 3.
- Tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat soğutun 3.
Farklı tariflere şu sitelerden ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: