Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fincan tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Fincanların ıslatılması 14. Fincanların, muhallebi dökülmeden önce ıslatılması, tatlıların kalıp şeklinde çıkmasını önler 14.
- Fincanların geniş ağızlı olması 1. Dar ağızlı fincanlardan tatlı zor çıkar 1.
- Muhallebinin pürüzsüz olması 1. Tereyağı eklendikten sonra, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırılmalıdır 1.
- Soğuma süresi 5. Tatlı, fincanlara paylaştırıldıktan sonra oda sıcaklığında biraz soğuması beklenmeli, ardından buzdolabında en az 4 saat dinlendirilmelidir 25.
- Sürekli karıştırma 5. Muhallebi pişirilirken sürekli karıştırılarak topaklanması önlenmelidir 35.
- Margarin yerine tereyağı kullanımı 14. Margarin yerine tereyağı kullanılması önerilir 14.
- Üzeri için süsleme 5. Hindistan cevizi, tarçın, kakao, çikolata veya meyve ile süslenebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: