Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Saray lokumunun püf noktaları şunlardır:
- Muhallebinin kıvamı: Muhallebinin topaklanmaması için orta ateşte pişirilmeli ve kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilmelidir 13.
- Soğutma: Muhallebi, önce oda sıcaklığında soğumaya bırakılmalı, ardından buzdolabında en az 2 saat bekletilmelidir 13. Sıcak muhallebi buzdolabına alınırsa buhar nedeniyle sulanabilir 1.
- Sarma işlemi: Muhallebinin yeterince soğuduğundan emin olunmalıdır, aksi takdirde sarma işlemi sırasında kırılma olabilir 13.
- Hindistan cevizi: Taze hindistan cevizi kullanılması önerilir 4.
- Krem şanti: Sertleşen krem şanti, muhallebinin üzerine iyi dağılmayabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: