Muhallebili incirli tatlı yapmak için gerekli malzemeler: Keki için: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tarçın, 6 kuru incir, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi. Muhallebisi için: 1 litre süt, 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 2 tepeleme yemek kaşığı un, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1 poşet toz krem şanti, 1 yemek kaşığı tereyağı. Keki ıslatmak için: 1,5 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı granül kahve, 1 tatlı kaşığı şeker. Üzeri için: Hindistan cevizi. Yapılışı: 1. İncirleri bir kaseye alarak ılık su ekleyip 5 dakika bekletin, ardından sudan çıkarıp kurulayın ve küçük küpler halinde doğrayın. 2. Yumurta ve şekeri bir kapta mikserle en az 5 dakika çırpın. 3. Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip kısa bir süre karıştırın, ardından ceviz ve incirleri ekleyin, spatula ile karıştırın. 4. Yağlanmış borcama kek hamurunu yayın ve 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 5. Şerbet için su, kahve ve şekeri karıştırın, sıcak keki bu karışımla ıslatın. 6. Muhallebi için süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp pişirin, ocaktan alınca tereyağı ve krem şantiyi ekleyin, mikserle çırpın. 7. Hazır olan muhallebiyi kekin üzerine yayın ve buzdolabında bir gece dinlendirin. Servis ederken üzerine toz tarçın ve çekilmiş ceviz ekleyebilirsiniz.