Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etimekli muhallebi yapmak için gerekli malzemeler:
- 9-10 adet tuzsuz etimek 3;
- Şerbeti için: 1,5 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 2 damla limon suyu 3;
- Muhallebisi için: 4 su bardağı süt, 1 küçük boy çay bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un, 2,5 yemek kaşığı nişasta, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı 3;
- Üzeri için: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, Antep fıstığı veya ceviz 3.
Yapılışı:
- Orta boy dikdörtgen bir borcam içine 9-10 adet tuzsuz etimeği yan yana dizin 3.
- Etimeklerin üzerine hazırladığınız şerbeti kepçe yardımı ile gezdirin ve etimeklerin şerbeti iyice çekmesini bekleyin 3.
- Muhallebisi için, derin bir tencere içine 4 su bardağı süt dökün, üzerine 1 adet yumurta kırın 3. 3 yemek kaşığı un, 2,5 yemek kaşığı nişasta ve 1 küçük boy çay bardağı toz şeker ekleyip iyice karıştırın 3.
- Tencereyi ocak üzerine alın ve koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin 3.
- Muhallebi piştikten sonra üzerine 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırın 3.
- Hazırladığınız muhallebiyi ocak üzerinden alıp 3-4 dakika ara ara karıştırarak ılımaya bırakın 3.
- Ardından etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp yayın 3.
- Oda ısısında soğumaya bırakın 3.
- Son olarak, bir kaba 1 paket krem şanti koyun, üzerine 1 su bardağı soğuk süt döküp mikser ile koyu bir kıvam alana kadar çırpın 3.
- Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi döküp spatula yardımı ile yayın 3.
- Tatlının üzerini streç film ile örtüp buzdolabında 1 gece dinlendirin 3.
- Daha sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: