Buradasın
Etimekli muhallebi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etimekli muhallebi yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram tuzsuz etimek 1;
- 1 litre süt 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 1 paket vanilin 1;
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1;
- 3 yemek kaşığı un 1;
- 200 ml krema 1;
- İsteğe bağlı olarak çikolata sosu, hindistan cevizi veya ceviz içi (süsleme için) 1.
Yapılışı:
- Muhallebinin hazırlanması: Sütü bir tencereye alın, üzerine toz şekeri ekleyin ve orta ateşte karıştırarak ısıtın 13.
- Nişasta ve un karışımının hazırlanması: Ayrı bir kapta mısır nişastası, un ve biraz sütü açıp iyice çırpın 1.
- Karışımın tencereye eklenmesi: Süt kaynamaya başladığında, hazırladığınız nişasta ve un karışımını tencereye ekleyin ve sürekli karıştırarak muhallebinin kıvam almasını sağlayın 13.
- Vanilin ve kremanın eklenmesi: Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alırken içine vanilini ve 200 ml kremayı ekleyin 1.
- Etimeklerin yerleştirilmesi: Derin bir borcama tuzsuz etimekleri dizin ve üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün 1. Etimeklerin muhallebi ile tamamen kaplandığından emin olun 1.
- Soğutma: Etimekli muhallebiyi oda sıcaklığında soğuması için bekletin, ardından buzdolabına kaldırarak en az 2-3 saat dinlendirin 1.
- Servis: Servis yapmadan önce, isteğe bağlı olarak çikolata sosu ile süsleyebilir, hindistan cevizi veya ceviz içi ekleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: