Buradasın
Tavuk göğsü pastanede nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastanede tavuk göğsü pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt 12;
- 125 gram margarin veya tereyağı 12;
- 1 su bardağı un 12;
- 1 su bardağı şeker 12;
- 1 paket vanilya 12.
Pişirme aşamaları:
- Tencereye margarin koyulur ve eritilir 1.
- Un eklenerek kokusu gidene ve rengi hafif dönene kadar kavrulur 1.
- Süt ve şeker eklenerek kısık ateşte koyulaşıp kaynayana kadar sürekli karıştırılır 1.
- Kaynamaya gelen muhallebi 2 dakika daha karıştırılarak pişirilir 1.
- Ocaktan alınır, vanilya eklenir ve karıştırılır 1.
- Muhallebi blender ile 5-7 dakika çekilir 1.
- Kare borcam ıslatılır ve muhallebi borcama dökülür 1.
- Oda ısısına gelince en az 4 saat buzdolabında bekletilir 1.
- Dilimlenir, üzerine tarçın serpilerek servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: