Buradasın
Tavuk göğsü pastanede nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- yarım tavuk göğüs eti 1;
- 1 litre tam yağlı günlük süt 1;
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası 1;
- 3 yemek kaşığı pirinç unu 1;
- 8 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 paket vanilya 1.
Üzeri için 1:
- Tavuk göğüs etini güzelce haşlayın ve soğuması için bekletin 14.
- Çok ince bir şekilde didikleyin ve bir kase soğuk suyun içine koyup suyunu sık sık değiştirerek en az 3-4 sefer işlemi tekrarlayın 1.
- Tencerede pirinç unu, nişasta, şeker, vanilya ve damla sakızlarını koyup karıştırın 1.
- Sütü ekleyip çırparak çırpmaya devam edin 1.
- Karışımı ocağa koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin 1.
- Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alıp mikser ile 5-6 dakika çırpın 1.
- Tavuk etlerini iyice suyunu sıktıktan sonra içerisine ekleyin ve karıştırın 1.
- Karışımı geniş bir cam tepsiye döküp soğumasını bekleyin 1.
- Oda ısısına gelene dek dışarıda, sonrasında buzdolabında bir gece bekletip servisini yapabilirsiniz 1.
Tarifin farklı versiyonları ve püf noktaları için aşağıdaki kaynaklar incelenebilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: