Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Supangle yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt 13;
- 2 adet yumurta sarısı 1;
- 6 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao 1;
- 2 tepeleme yemek kaşığı un 1;
- 2 yemek kaşığı nişasta 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 paket bitter çikolata (120 gr) 1;
- Yarım su bardağı soğuk su (100 ml) 1.
Yapılışı:
- İlk olarak, daha sonra kullanmak için suyu buzdolabına kaldırın 1.
- Bir tencereye nişasta, un, toz şeker, kakao ve yumurta sarılarını alıp karıştırın 1.
- Yavaş yavaş sütü ilave ederek pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırın 1.
- Tencereyi ocağa alın ve karıştırarak koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirin 1.
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve çikolatayı ekleyip her ikisi de eriyene kadar karıştırın 1.
- Buzdolabına kaldırdığınız suyu ilave edin ve karıştırın 1.
- Supangleyi soğuması için bir kenara alın 1.
- Tabanda kullanmak için kakaolu kekleri minik minik doğrayın ve kuplara yerleştirin 1.
- Kuplara supangleyi paylaştırın ve buzdolabında dinlendirin 1.
- Birkaç saat sonra tatlıları dolaptan alıp süsleyerek servis edin 1.
Supangle yaparken, karışımın pürüzsüz ve yoğun bir kıvam alması için sürekli karıştırarak ve kısık ateşte pişirmek önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: