Manlama içinde bulunan malzemeler, yapılan tarife göre değişiklik gösterebilir. Ege Bölgesi'ne ait manlama tarifinde şu malzemeler kullanılır: Hamur için: 2 su bardağı un, 2 çorba kaşığı süt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, su. İç harcı için: 5 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates, 2 adet biber, soğan, yarım demet maydanoz, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, pul biber, tuz. Genel manlama tarifinde ise şu malzemeler bulunur: 2 yemek kaşığı tereyağı; 1/2 adet soğan (yemeklik doğranmış); 200 gram dana kıyma; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı tuz; 5 dal maydanoz (doğranmış); 1 adet yufka. Ayrıca, kızartma için 1 tatlı kaşığı tereyağı ve sosu için 1 tatlı kaşığı tereyağı ile 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber kullanılır.