Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Manlama içinde bulunan malzemeler, yapılan tarife göre değişiklik gösterebilir.
Ege Bölgesi'ne ait manlama tarifinde şu malzemeler kullanılır:
- Hamur için: 2 su bardağı un, 2 çorba kaşığı süt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, su 3.
- İç harcı için: 5 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates, 2 adet biber, soğan, yarım demet maydanoz, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, pul biber, tuz 3.
Genel manlama tarifinde ise şu malzemeler bulunur:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 1/2 adet soğan (yemeklik doğranmış) 12;
- 200 gram dana kıyma 12;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 12;
- 1 çay kaşığı karabiber 12;
- 1 çay kaşığı pul biber 12;
- 1 çay kaşığı tuz 12;
- 5 dal maydanoz (doğranmış) 12;
- 1 adet yufka 12.
Ayrıca, kızartma için 1 tatlı kaşığı tereyağı ve sosu için 1 tatlı kaşığı tereyağı ile 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber kullanılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: