Buradasın
Milföy hamurundan poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milföy hamurundan poğaça yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 dilim beyaz peynir 1;
- 5 adet milföy yaprağı 1;
- 1 yemek kaşığı pekmez 1;
- Yarım çay bardağı su 1;
- 5 dal maydanoz 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 5 yemek kaşığı susam 1.
Yapılışı:
- Susamlar bir tavada orta ateşte kavrulur 1.
- Beyaz peynir ve ince ince kesilen maydanoz geniş bir kapta karıştırılır 1.
- Milföy yaprakları 2 adet kare elde edecek şekilde yarıya bölünür 1.
- Hazırlanan harç milföy hamurlarının içerisine eşit bir şekilde dağıtılır 1.
- Milföy hamurunun her bir kenarından ortaya toplanarak mantı şeklinde kapatılır 1.
- Birleştirilen kısım alta gelecek şekilde tezgah üzerinde kontrollü bir şekilde bastırılarak yuvarlak şekil verilir 1.
- Pekmez ve su bir kasede karıştırılır 1.
- Her bir milföy poğaça önce pekmezli suya ardından kavrulan susama batırılır 1.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine milföy poğaçalar yerleştirilir 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt rafa yerleştirilerek 15 dakika, ardından üst rafa alınarak 10-12 dakika daha pişirilir 1.
- Fırından çıkarınca birkaç dakika dinlendirilir 1.
- Ardından servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: