Buradasın
Milföy hamurundan poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milföy hamurundan poğaça yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 yemek kaşığı susam 1;
- 100 gram beyaz peynir 14;
- 1 avuç maydanoz 1;
- 5 adet milföy yaprağı 14;
- 1 yemek kaşığı pekmez 1;
- yarım çay bardağı su 1.
Yapılışı:
- Susamları tavada kavurun, soğuması için ocaktan alın 1.
- Beyaz peyniri rendeleyin veya ufalayın, maydanozla karıştırın 1.
- Milföy yapraklarını ikiye bölün, toplamda 10 adet kare elde edin 1.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra merdaneyle hafifçe açarak inceltin 1.
- Hazırladığınız harcı milföy hamurlarının içerisine eşit bir şekilde dağıtın 1.
- Milföy hamurunun her bir kenarından ortaya toplayarak mantı şeklinde kapatın 1.
- Tüm kenarları ve açık kalan kısımları birleştirin, iyice kapattığınızdan emin olun 1.
- Birleştirdiğiniz kısmı alta gelecek şekilde tezgah üzerinde bastırarak yuvarlak şeklini verin 1.
- Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın, her bir milföy poğaçayı önce bu karışıma, ardından kavurmuş olduğunuz susama batırın 1.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt rafa yerleştirerek 15 dakika, ardından üst rafa alarak 10-12 dakika daha pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: