Buradasın
Develi cıvıklısının özelliği nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Develi Cıvıklısı'nın özellikleri şunlardır:
- Malzeme ve Hazırlık: Cıvıklı, orta yağlı koyun eti, kuru soğan, yeşil biber, sarımsak, maydanoz ve baharatlarla hazırlanır 2. Et, satır ile kıyma haline getirilir 1.
- Hamur: Mayalı hamur kullanılır ve bu hamurun yapımında bölgeye has malzemeler tercih edilir 2. Unun 2. tip un olması ve kepek miktarının yoğun olması cıvıklı hamuruna özgüdür 5.
- Pişirme: Cıvıklı, özellikle taş fırında pişirilir 12. Fırının ısı yalıtımı ve hızlı ısınıp geç soğuyan yapısı, malzemenin eşit oranlarda pişmesini sağlar 2.
- Servis: Cıvıklı, julyen kesim metoduyla verevine 5-6 parça halinde servis edilir 2. Yanında közlenmiş biber, soğan, sarımsak, domates ve yeşil yapraklı sebzeler sunulur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: