Buradasın
Develi cıvıklısının özelliği nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Develi Cıvıklısı'nın bazı özellikleri:
- Etin Özelliği: Koyun etinden yapılır ve orta yağlı olması tercih edilir 24. Erciyes Dağı'nın eteklerinde ve yaylalarında yetişen koyunların eti, özgün bir aroma katar 2.
- Hamur Özelliği: Hamurda %24-26 oranında kepek içeren tip 2 un kullanılır 2. Bu un, hamurun fırında sertleşmeyip gevrek bir kıvamda pişmesini sağlar 2.
- Pişirme: Özellikle taş fırında pişirilir 34. Pişirme süresi yaklaşık 5 dakikadır 45.
- İçindekiler: Domates ve biber eklenir 45. Baharat kullanılmaz 4.
- Adını Alma Sebebi: Etin çift bıçak altında kıyılması sonucu yağın erimesi ve cıvık bir kıvam alması, pidenin "cıvıklı" olarak adlandırılmasına yol açmıştır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: