Sucuklu hamur işi yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Sucuklu Foccaccia Tarifi:
- Malzemeler: 3 su bardağı un, 3 çay kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı instant maya, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı su, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, 100 g sucuk, yarım çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin 1.
- Yapılışı:
- Unu bir kaba eleyip ortasını açın, süt ile karıştırarak erittiğiniz mayayı ve tuzu ilave edin 1.
- Suyu ve zeytinyağını ekleyip maya tamamen eriyinceye kadar yoğurun 1.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp en az 40 dakika mayalandırın 1.
- Dinlenen hamuru bir fırın kabına yayın, üzerine parmağınızla bastırıp çukurlar açarak küp dilimlediğiniz sucuk ve dilimlenmiş yeşil zeytini yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin 1. Fırından çıkarınca üzerine çok az zeytinyağı sürün 1.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın 1.
- Sucuklu Dolma Pide Tarifi:
- Malzemeler: 4 adet ekmek hamuru, 6 adet sivri biber, 4 adet domates, 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri, yarım kangal sucuk (250-400 gram), 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 adet yumurta sarısı 2.
- Yapılışı:
- Domates ve biberi ince ince doğrayın, sucuğu dilimleyin 2.
- Bir kasede biber, domates, sucuk, peynir, tuz ve kekiği karıştırın 2.
- Hamuru 6 eşit bezeye bölün, hafif unlayıp merdane ile uzunlamasına açın 2.
- Harcı, açtığımız hamurun ortasına gelecek şekilde ince uzun koyarak kenarlarını katlayıp pide şekli verin 2.
- Altını hafif yağladığınız tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: