Kapya biber ve tavuk göğsü ile çeşitli lezzetli yemekler yapılabilir. İşte iki popüler tarif: 1. Kapya Biberli Tavuk: Malzemeler: 500 gram tavuk göğsü, 2 adet kapya biber, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, isteğe bağlı 1 tatlı kaşığı pul biber ve kekik. Yapılışı: 1. Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayın. 2. Kapya biberleri ve soğanı doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. 3. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyin, pembeleşene kadar kavurun. 4. Tavuk parçalarını ekleyip etin rengi değişene kadar pişirin. 5. Kapya biberleri ve sarımsakları ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. 6. Tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ekleyip karıştırın. 7. Yemeği kısık ateşte 10-15 dakika pişirin, biberler yumuşayıp tavuk eti iyice pişene kadar bekleyin. 2. Köri Soslu Tavuk: Malzemeler: 500 g tavuk göğsü, 2 adet kuru soğan, 2 adet kırmızı kapya biber, 2 adet yeşil sivri biber, 2 diş sarımsak, 8-10 adet mantar, 25 g tereyağı, 10-15 g köri baharatı, 200 ml krema. Yapılışı: 1. Kırmızı kapya biber, yeşil sivri biber ve soğanları jülyen şekilde doğrayın. 2. Tavuk etini jülyen doğrayıp geniş bir tavada yağsız olarak pişirmeye başlayın. 3. Hafif pişmiş olan tavuklara doğranmış soğan ve biberleri ekleyip soteleme işlemine devam edin. 4. Ardından doğranmış sarımsak ve mantarları tavaya alın. 5. Renk alıp, suyunu çekmeye başlarken tereyağını ilave edin ve bir süre de bu şekilde pişirin. 6. Daha sonra tuz, karabiber ve köri baharatıyla yemeğinizi lezzetlendirin. 7. Son olarak kremayı ilave edin ve yaklaşık 10 dakika orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin.