Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı ve acı biber arasındaki temel fark, içerdikleri bileşiklerdir 3.
- Acı biber, kapsaisin bileşiği içerir ve bu nedenle yoğun bir acılığa sahiptir 34. Bu bileşik, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını artırabilir ve antioksidan özelliklere sahiptir 3.
- Tatlı biber ise acı bir tat içermez ve C vitamini bakımından zengindir 3. Tatlı biber, bağışıklık sistemini güçlendirebilir 3.
Ayrıca, görünüm, koku ve doku gibi faktörler de tatlı ve acı biberleri ayırt etmeye yardımcı olabilir 12. Genellikle küçük, yeşil veya kırmızı renkteki biberler daha acı olma eğilimindedir 1. Acı biberler, kesildiğinde keskin ve yakıcı bir koku yayar 2. Ayrıca, acı biberler daha kalın ve sert bir dokuya sahipken, tatlı biberler daha yumuşak ve ince bir dokuya sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: