Havuç ve tarçınla yapılabilecek birkaç kek tarifi şunlardır: 1. Havuçlu Tarçınlı Kek: Bu tarif için gerekli malzemeler: 2 yumurta, 3/4 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 silme tatlı kaşığı tarçın, 2 adet küçük boy veya 1 adet büyük boy havuç, 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz. Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri çırpın, sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpın, unu azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin, kalan unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın, en son rendelediğiniz havucu ve cevizi ekleyip karıştırın, karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. 2. Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek: Bu tarif için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta, 2-3 adet havuç, 1 su bardağı toz şeker, 1,5 çay bardağı yoğurt, 1 su bardağı dolusu un, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 100 gr. margarin, iri çekilmiş 1 su bardağı ceviz içi, üstü için göz kararı pudra şekeri. Hazırlanışı: Havucu soyun ve rendenin kalın tarafıyla rendeleyin, şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın, daha sonra sırasıyla margarin, yoğurt, un, kabartma tozunu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın, karışım kıvama gelince havuç, ceviz ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devam edin, 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.