Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapya biber ve tavuk göğsü ile çeşitli lezzetli yemekler yapılabilir. İşte iki popüler tarif:
- Kapya Biberli Tavuk:
Malzemeler: 500 gram tavuk göğsü, 2 adet kapya biber, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, isteğe bağlı 1 tatlı kaşığı pul biber ve kekik 13.
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayın 1.
- Kapya biberleri ve soğanı doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın 1.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyin, pembeleşene kadar kavurun 13.
- Tavuk parçalarını ekleyip etin rengi değişene kadar pişirin 1.
- Kapya biberleri ve sarımsakları ekleyerek birkaç dakika daha pişirin 1.
- Tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ekleyip karıştırın 13.
- Yemeği kısık ateşte 10-15 dakika pişirin, biberler yumuşayıp tavuk eti iyice pişene kadar bekleyin 1.
- Köri Soslu Tavuk:
Malzemeler: 500 g tavuk göğsü, 2 adet kuru soğan, 2 adet kırmızı kapya biber, 2 adet yeşil sivri biber, 2 diş sarımsak, 8-10 adet mantar, 25 g tereyağı, 10-15 g köri baharatı, 200 ml krema 2.
Yapılışı:
- Kırmızı kapya biber, yeşil sivri biber ve soğanları jülyen şekilde doğrayın 2.
- Tavuk etini jülyen doğrayıp geniş bir tavada yağsız olarak pişirmeye başlayın 2.
- Hafif pişmiş olan tavuklara doğranmış soğan ve biberleri ekleyip soteleme işlemine devam edin 2.
- Ardından doğranmış sarımsak ve mantarları tavaya alın 2.
- Renk alıp, suyunu çekmeye başlarken tereyağını ilave edin ve bir süre de bu şekilde pişirin 2.
- Daha sonra tuz, karabiber ve köri baharatıyla yemeğinizi lezzetlendirin 2.
- Son olarak kremayı ilave edin ve yaklaşık 10 dakika orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: