Lorlu biber yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Lorlu Biber Kızartması Tarifi: - Malzemeler: 2 adet kapya biber, 5-6 adet tatlı sivri biber, yarım su bardağı lor peyniri, 1 küçük diş sarımsak, 1 tutam dereotu, tuz, sıvı yağ. - Yapılışı: Kapya biberleri doğrayın ve az yağda kızartın. Kızarttığınız biberleri servis tabağına alın. Bir kapta lor peyniri, ezilmiş sarımsak, kıyılmış dereotu ve tuzu karıştırın. Bu karışımı biberlerin üzerine ilave ederek servis yapın. 2. Lorlu Kırmızı Biber Turşusu Tarifi: - Malzemeler: 400 gram tombul kırmızı biber, 2,5 su bardağı lor peyniri, 1 su bardağı zeytinyağı, 5-6 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı kaya tuzu, 2 dal taze kekik. - Yapılışı: Biberlerin kapaklarını çıkarın ve iç kısımlarındaki tohumları temizleyin. Biberleri yıkayıp içlerini temizleyin. Lor peynirlerinin içine birkaç yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Temizlenen biberlerin içine bu lor peynirini koyun ve kavanoza dizmeye başlayın. Kavanozun kenarlarına kekik yerleştirin ve kaya tuzunu ekleyin. Sarımsakları ekleyip sirke ve zeytinyağı ekleyin. Kapakları sıkıca kapatıp buzdolabında bekletin, yaklaşık 7-10 gün sonra tüketebilirsiniz.