İslahiye acı salçası yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 kilo kırmızı kapya biber - 20 adet acı süs biberi - 2 yemek kaşığı tuz - Su Yapılışı: 1. Kapya biberlerin sap kısımlarını kesin ve çekirdeklerini temizleyin. 2. Biberleri güzelce yıkayıp suyunu süzün ve büyük küpler halinde doğrayın. 3. Doğradığınız biberleri ve acı süs biberlerini derin bir tencereye alın. 4. Biberlerin yarı hizasına gelecek kadar su ekleyin ve tencereyi ocağa koyup kaynamaya bırakın. 5. Kaynadıktan sonra biberleri ara ara karıştırarak orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. 6. Pişen biberleri büyük bir süzgeç üzerine koyup suyunu iyice süzün. 7. Biberlerin suyunu süzdükten sonra derin bir tencereye alıp blender veya mutfak robotu ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. 8. Blenderdan çektiğiniz biberleri tekrar ocağa alın, üzerine 2 yemek kaşığı tuz koyup karıştırın. 9. Orta kısık ateşte, suyunu çekip koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak yaklaşık 2,5 saat pişirin. 10. Pişen acılı biber salçasını henüz sıcakken kavanozlara koyun, üzerlerini düzeltin ve zeytinyağı döküp kapaklarını sıkıca kapatın. Hazırladığınız acı salçayı buzdolabında 1 yıla kadar saklayabilirsiniz.