Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı ekşi turşu yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 1 kg daikon veya Japon turpu 1;
- 2,5 su bardağı su 1;
- 2,5 su bardağı sirke (pirinç sirkesi en iyisi, bulunamazsa beyaz sirke kullanılabilir) 1;
- 1 su bardağı şeker 1;
- 2 yemek kaşığı tuz 1;
- 4 küçük diş sarımsak 1;
- 1 çay kaşığı zerdeçal 1;
- 15 tane karabiber veya bir tepeleme çay kaşığı karabiber 1;
- 3-4 adet defne yaprağı 1;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1.
Yapılışı:
- Bir tencereye daikon hariç tüm malzemeleri alıp tencereyi ocağa koyun 1.
- Karışım kaynayıp şeker iyice eridiğinde altını kapatın 1.
- Doğradığınız daikonu tencereye ekleyip karıştırın ve oda sıcaklığına gelene kadar 1-2 saat bekleyin 1.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra hava almayacak cam kaplara alın 1.
- Buzdolabında 1 ay muhafaza edebilirsiniz; 4-5 günden itibaren hazır olacaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: