Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı ekşi turşu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 adet salatalık 2
- 1 adet havuç 2
- 1 adet kapya biber 2
- 1 adet soğan 2
- 500 ml su 2
- 100 ml sirke 2
- 2 yemek kaşığı tuz 2
- 1 tatlı kaşığı şeker 2
- 1 çay kaşığı karabiber 2
- 1 tatlı kaşığı pul biber 2
Yapılışı:
- Sebzeleri yıkayıp ince doğrayın 2.
- Bir tencereye suyu, sirkeyi, tuzu, şekeri ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın 2.
- Kaynadıktan sonra doğranmış sebzeleri tencereye ilave edip 5 dakika daha kaynatın 2.
- Ateşi kapatın ve karışımı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin 2.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra sebzeleri kavanozlara yerleştirin ve üzerini sıvı ile doldurun 2.
- Kavanozları kapaklayarak buzdolabında en az 1 saat bekletin 2.
- Soğuk servis yapın 2.
Ayrıca, ekşili turşu yapmak için şu tarifi de deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 3-4 tane orta boy patlıcan 1
- 7-8 tane etli yeşil biber 1
- 3-4 diş sarımsak 1
- 1 tutam nane 1
- 1 yemek kaşığı ekşi 1
Yapılışı:
- Biberleri ayıklayıp istenilen boyda doğrayın 1.
- Patlıcanları doğrayıp üzerine sıcak su ve tuz ilave ederek haşlayın 1.
- Daha sonra soğuk suda yıkayın 1.
- Sarımsakları ezip üzerine ekşi, nane ve tuz ilave edip sulandırın 1.
- Hazırlanan patlıcan ve biberi içine atıp 1 saat beklettikten sonra servise hazırlayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: