İskenderun ve Hatay Usulü Tavuk Döneri Tarifi
Bu video, Gaziantep'ten bir yemek tarifi videosu olup, ilk bölümde bir sunucu, ikinci bölümde ise anlatıcı ve oğlu tarafından İskenderun ve Hatay usulü tavuk döneri yapımı gösterilmektedir.. Videoda tavuk döneri yapımının tüm aşamaları adım adım anlatılmaktadır. Önce tavukların kemiklerinin çıkarılması, bonfilelerin açılması, ardından sos hazırlama ve tavukların soslanması gösterilmektedir. Daha sonra dönerin dükkana taşınması, şiş üzerine takılması ve pişirilmesi anlatılmakta, son olarak piyaz ile servis edilmektedir.. Sos hazırlama aşamasında yoğurt, soğan suyu, sarımsak, tuz, kekik, kimyon, köri, toz biber, karabiber, köfte baharatı, domates salçası, tereyağı, baharatlar ve şeker kullanılmaktadır. Hazırlanan döner, iş yerinde kesileceği ve okuldan çıkan öğrencilere ikram edileceği bilgisiyle video sonlanmaktadır.