Pikan cevizli tart yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 500 gr un, 250 gr tereyağı (küp doğranmış), 2 yemek kaşığı pudra şeker, 1 yumurta, 1 tutam tuz. Dolgu için: 200 gr pikan cevizi, 2 yemek kaşığı bal, 1 paket vanilya, 50 gr tereyağı, 85 gr toz şeker, yarım çay bardağı krema. Yapılışı: 1. Unu mutfak robotuna eleyin, tuz ve pudra şekeri ekleyip karıştırın. 2. Küp doğranmış tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın. 3. Yumurtayı ekleyip karıştırın. 4. Hamuru streç filme sarıp 2 saat buzdolabında soğutun. 5. Hamuru merdane ile açıp yağlanmış tart kalıplarına yerleştirin. 6. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için nohut ile doldurun ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. 7. Üzerindekileri alıp kızarıncaya kadar pişirin. 8. Şeker ve vanilyayı tavaya alıp orta ateşte eriyinceye kadar bekletin. 9. Tereyağı, krema ve balı ekleyip birkaç dakika pişirin. 10. Cevizleri ekleyip 2 dakika sonra ocaktan alın ve tart tabanlarına doldurun. Notlar: Çiğ pikan cevizi kullanılmamalı, kızartılmalıdır. Tartın merkezden kavisli olması gerektiği unutulmamalıdır. Kolay temizlik için, tart kabuğunu tepsiye yerleştirmeden önce pasta kalıbına yağ püskürtülmelidir.