Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pikan cevizli tart yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1 + 1/4 su bardağı un, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1/4 çay kaşığı tuz, 115 gram soğuk ve küp küp doğranmış tereyağı, 1/4 su bardağı buzlu su 13.
- İç harcı için: 1 su bardağı pekmez veya mısır şurubu, 1 su bardağı esmer şeker, 3 büyük yumurta, 115 gram eritilmiş tereyağı, 1 + 1/2 su bardağı pikan cevizi (kabaca doğranmış), 1 çay kaşığı vanilya, bir tutam tuz 13.
Yapılışı:
- Geniş bir kapta un, toz şeker ve tuzu karıştırın 13.
- Soğuk tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla veya bir hamur karıştırıcı ile tereyağını un karışımına iyice yedirerek, küçük bezelye büyüklüğünde parçalar kalana kadar ufalayın 13.
- Buzlu suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru toparlayın 13. Su miktarını yavaş yavaş ekleyin, hamurun kıvamı toparlanana kadar devam edin 1.
- Hamuru disk şeklinde yuvarlayın, streç filme sarın ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin 13.
- Geniş bir kasede pekmez veya mısır şurubu, esmer şeker, yumurtalar, eritilmiş tereyağı, vanilya ve tuzu çırpın 13.
- Pikan cevizlerini ekleyip karıştırın 13.
- Dinlenen hamuru unlu bir zeminde ince bir şekilde açın ve tart kalıbına yerleştirin 13.
- Kenarlarını düzeltin ve fazlalıkları kesin 1.
- İç harcı tart hamurunun üzerine dökün 13.
- 180°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika, iç harcı hafifçe sertleşene kadar pişirin 13.
- Fırından çıkan tartı oda sıcaklığında soğumaya bırakın 13.
- Dilimleyip, tercihen yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: