Buradasın
Kardelen tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kardelen tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Kekin kabarması için: Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpmak önemlidir 235.
- Kekin kurumaması için: Keki pişirdikten sonra tamamen soğumasını bekleyip, üzerine sütlü karışımı dökmek gerekir 34.
- Muhallebinin pürüzsüz olması için: Sürekli karıştırarak topaklanmasını önlemek gerekir 14.
- Kremanın un kokusu almaması için: Muhallebi koyulaşsa bile ocağı kısıp, un kokusu gidene kadar pişirmeye devam etmek gerekir 5.
- Tatlıyı dinlendirmak: Lezzetin birbirine geçmesi için tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat, mümkünse bir gece bekletmek önerilir 234.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: