Buradasın
Tavuk sotenin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk sote yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Tava seçimi: Kalın tabanlı, yanmaz ve yapışmaz bir tava kullanmak, tavuğun suyunu daha iyi çekmesini sağlar 135. Döküm tava tercih edilebilir 13.
- Tavuk seçimi: Tavuk göğsü yerine but kullanmak, tavuğun pişerken kurumasını önler 125. Taze tavuk eti kullanılmalıdır 5.
- Pişirme sırası: Malzemeler, pişme sürelerine göre eklenmelidir 135. Önce tavuk, ardından soğan, biber, mantar ve en son domates eklenmelidir 13.
- Mühürleme: Tavuğun suyunu içinde tutmak için mühürleme işlemi yapılabilir 23. Bunun için tavuğun her yönü yüksek ısıya maruz bırakılarak döndürülür 3.
- Yüksek ateş kullanımı: Tavuk, yüksek ateş kullanmadan, tavanın kapağı açık bir şekilde pişirilmelidir 35.
- Yağ kullanımı: Yanmaz yapışmaz bir tavada yapılıyorsa yağ kullanılmamalıdır 35. Yağ kullanılacaksa önceden iyice kızdırılmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: