Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek piyaz yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı kuru fasulye (200 g) 14;
- 2 adet orta boy mor soğan 14;
- 1 kase ayıklanmış maydanoz 14;
- 1/4 adet limon 14;
- 3 yemek kaşığı sirke 14;
- 2 çay kaşığı tuz 14;
- 2 çay kaşığı sumak 14;
- 1 çay kaşığı karabiber 14;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 14;
- 1 adet haşlanmış yumurta (arzuya göre) 14.
Yapılışı:
- Kuru fasulyeleri bir gece önceden suya koyun, haşlanmış fasulye kullanacaksanız bu aşamayı atlayın 14.
- Fasulyenin suyunu süzün, yıkayın ve tencereye alarak üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun, 35-40 dakika haşlayın 14.
- Haşlanan fasulyeleri süzün ve soğuduktan sonra derin bir kaba alın 14.
- Üzerine ayıklanmış maydanoz yapraklarını ekleyin 14.
- Mor soğanları piyazlık doğrayın, tuzla ovup yıkayın ve kaseye alın 14.
- Tuz, limonun suyu ve sirkeyi ilave edin 14.
- Baharatlarını ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın 14.
- Arzuya göre piyazı haşlanmış yumurta ile soğuk veya ılık servis edin 14.
Piyaz, özellikle Antalya usulü yapıldığında, tahin eklenerek zenginleştirilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: