Buradasın
Limon suyu ile haşlama tavuk nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limon suyu ile haşlama tavuk yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 adet derisiz baget but 2;
- 2 adet büyük boy patates 2;
- 1 adet havuç 2;
- Yarım kuru soğan 2;
- 6 su bardağı su 2;
- 2 çay kaşığı tuz 2;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 2;
- 1 silme yemek kaşığı un 2;
- Limon 2;
- Karabiber 2;
- Pul biber 2.
Yapılışı:
- Tavuk butları iyice yıkanır ve tencereye konur 2.
- Üzerine orta büyüklükte doğranmış patates, havuç ve yarım kuru soğan eklenir 2.
- Su ilave edilir ve kaynamaya başladığında tuz eklenir 2.
- Bir süre sonra tavuğun siyah köpüğü oluşmaya başlayacaktır, bu köpük kaşıkla alınır 24.
- Tencerenin kapağı açık olmalı ve taşma sorunu yaşamamak için yüksek ateşte pişirme yapılmalıdır 2.
- 30 dakika sonra içindeki soğan kepçeyle çıkarılır 2.
- Diğer tarafta yoğurt ve un çırpılır, tavuğun sıcak suyundan eklenip karıştırılır ve tencereye boşaltılır 2.
- 10 dakika kaynadıktan sonra terbiyeli haşlama hazır olur 2.
- Servis yaparken üzerine limon suyu, karabiber ve pul biber eklenebilir 2.
Limon suyu, tavuğun yumuşak ve sulu kalmasını sağlarken yemeğe hafif ekşimsi bir tat katar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: