Buradasın
Limon suyu ile haşlama tavuk nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limonlu tavuk haşlama yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü 1
- 1 adet limon 1
- 2 diş sarımsak 1
- 3 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1
- 1 yemek kaşığı un 1
Yapılışı:
- Tavuk göğüslerini enine olacak şekilde ikiye bölün ve her tarafına un serpiştirin 1.
- Tavaya yağ ve sarımsağı alarak kavurun 1.
- Tavukları ilave ederek önlü arkalı çevirerek pişirin 1.
- Yarım limon suyunu ilave edin 1.
- Kalan limonu dilimleyerek üstüne ekleyin ve pişmeye bırakın 1.
Bu tarif, tavukların nar gibi kızarmış, tereyağında kavrulmuş sarımsak ve limonun ferahlatıcı aromasıyla hazırlanmış olmasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: