En güzel tel kadayıf yapımı için iki farklı tarif: 1. Nefis Yemek Tarifleri'nde yer alan tel kadayıf tatlısı tarifi: Malzemeler: 500 gr taze yaş kadayıf, 1,5 su bardağı çok ince çekilmemiş fındık (ceviz veya fıstık da olabilir), 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı, 4 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, 2-3 damla limon suyu. Yapılışı: Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın, sonra limon suyunu ekleyip altını kapatın. Kadayıfı açıp elinizle iyice açın. Tereyağını tavada yakmadan eritin ve kadayıfın üzerine gezdirin, elinizle iyice yedirin. Kadayıfın yarısını borcama eşit şekilde dağıtıp bastırın, üzerine fındıkları serpin ve kalan kadayıfı ekleyin, tekrar bastırın. 200 derecede nar gibi kızartın ve fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti her yerine dökün. 2. Yemek.com'da yer alan tel kadayıf tatlısı tarifi: Malzemeler: 250 gr tel kadayıf, 400 gr çikolata kreması, 125 gr tereyağı, 1 kase fındık içi, 2,5 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, 2-3 damla limon suyu, 1 yemek kaşığı Antep fıstığı. Yapılışı: Su ve şekeri 10 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyip 1,2 taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Tel kadayıf ile eritilmiş tereyağını karıştırın. Strec filmin üzerine bir tutam tel kadayıf, üzerine çikolata kreması ve fındık parçaları koyun, tekrar bir tutam tel kadayıf ekleyip strec filmi top şeklinde sarın. Topları derin dondurucuda 15 dakika bekletin. Dondurucudan çıkardığınız topları yağladığınız fırın tepsisine dizin ve 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. İlk sıcaklık geçince soğuk şerbeti dökün ve Antep fıstığı veya fındıkla süsleyin. Tel kadayıf yaparken kadayıfın tazeliği, tereyağı seçimi ve şerbetin kıvamı gibi unsurlara dikkat etmek önemlidir