Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlü kadayıf yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Şerbet sıcaklığı: Yemek.com'da yer alan tarife göre, daha çıtır bir kadayıf dokusu elde etmek için şerbetin soğuk, sütlü kadayıf tatlısı için ise ılık olması önerilir 1.
- Kadayıf dizilimi: Kadayıf, borcama ne çok sıkı ne de çok aralıklı olarak yerleştirilmelidir 2.
- Şerbet dökümü: Şerbet, her yerine güzelce yayılacak şekilde dökülmeli ve kadayıfın her tarafının ıslanması sağlanmalıdır 2.
- Pişirme: Tatlı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altı ve üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirilmelidir 4.
- Dinlendirme: Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı giden tatlı, buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirilmelidir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: