Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Makarna pişirmek için iki farklı yöntem kullanılabilir: süzme ve demleme 1.
Süzme yöntemi:
- Haşlanacak makarnanın miktarına göre, 8-10 misli su kullanılır 1.
- Tencereye alınan suya bir çorba kaşığı tuz ve iki çorba kaşığı sıvı yağ eklenir 1.
- Makarnalar kaynayan suya atılır ve 10-12 dakika pişirilir 14.
- Pişen makarna süzülerek ılık suyla yıkanır 1. Soğuk suyla yıkanmamalıdır 1.
- Makarna, yağ, tuz ve karabiber eklenerek hafif ateşte ısıtılır 1. Önceden hazırlanan sos eklenerek servis yapılır 1.
Demleme yöntemi:
- 500 gram makarna için 1.5 litre su kaynatılır 1.
- Kaynayan suya atılan makarnalar, suyunu çekene kadar pişirilir 1.
- Makarnaların birbirine yapışmasını önlemek için ara ara tahta bir kaşıkla karıştırılır 1.
- Pişen makarnanın üzerine iki bardak ılık su dökülüp çalkalanır ve dirileşmesi sağlanır 1.
- Makarna, yağ, tuz ve karabiber eklenerek hafif ateşte ısıtılır 1. Önceden hazırlanan sosla servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: