Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Makarna pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Tencere seçimi: Makarnanın cinsine ve miktarına uygun büyüklükte ve derin bir tencere kullanılmalıdır 15.
- Su miktarı: 100 gram makarna için 1 litre su kullanılmalıdır 5.
- Tuz ekleme: Tuz, su kaynadıktan sonra eklenmelidir 15.
- Yağ kullanımı: Haşlama suyuna yağ eklenmemelidir 15.
- Kaynama: Su iyice kaynayıp fokurdamaya başladığında makarna tencereye atılmalıdır 5.
- Pişirme: Makarna, yüksek ateşte, tencerenin kapağı kapatılmadan pişirilmelidir 15.
- Karıştırma: Makarnalar suya atılır atılmaz 20-30 saniye karıştırılmalı, her 3 dakikada bir karıştırmaya devam edilmelidir 5.
- Pişirme süresi: Paket üzerinde belirtilen pişirme süresine uyulmalıdır 5. Belirtilen süreden 2-3 dakika önce makarnanın tadına bakılarak kontrol edilebilir 5.
- Süzme: Makarna, küçük delikli ve ayaklı bir süzgeçle süzülmeli, yıkamamalıdır 5.
- Servis: Sossuz sade makarna yapılacaksa, tencereye tereyağı veya sıvı yağ konulup makarnalar eklenerek karıştırılabilir 5. Soslu yapılacaksa, makarna sıcak soslu tavaya alınıp bir dakika sosla karıştırılmalıdır 5.
Taze makarna, kaynar tuzlu suda 3-4 dakika, paket makarna ise 8-12 dakika pişirilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: