Dana çoban kavurma yapmak için gerekli malzemeler: 600 gram dana kuşbaşı eti; 4 yemek kaşığı sıvı yağ; 8 adet arpacık soğan; 5 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı tereyağı; 8 adet sivri biber; 2 adet domates; 1/2 çay bardağı sıcak su; 1 tatlı kaşığı domates salçası; 2 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 tatlı kaşığı toz biber; 1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre); 2 tatlı kaşığı kekik. Yapılışı: 1. Bir tencereye iri doğranmış dana kuşbaşı etleri koyun. 2. Sıvı yağ ekleyin ve orta ateşte 5 dakika kavurun. 3. Tencerenin kapağını kapatıp etler suyunu çekinceye kadar pişirin. 4. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin, kavurmaya devam edin. 5. Lezzet vermesi için 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip kavurmaya devam edin. 6. Soğanlar yumuşadıktan sonra doğranmış biberleri ekleyin. 7. Biberler yumuşayana kadar kavurun. 8. Küp küp kestiğiniz domatesleri ve domates salçasını da ekleyip 10 dakika daha soteleyin. 9. Son olarak sıcak su, tuz, karabiber, toz biber, pul biber ve kekiği ekleyip, altını kısıp 20 dakika daha pişirin. 10. Arzuya göre biberiye ile süsleyebilirsiniz. Püf noktaları: Tabanı geniş bir tencerede pişirmek, tüm etlerin eşit derecede pişmesini sağlar. Dana eti yerine aynı miktarda kuşbaşı kuzu eti de kullanılabilir. Arpacık soğanlar büyükse yarıya keserek, küçükse kabuğu soyulmuş olarak bütün şekilde yemeğe eklenebilir. Yemeğe sıcak su yerine et suyu eklenebilir.