En güzel tava böreği için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 3 adet yufka; 250 g beyaz peynir; yarım demet dereotu; 1,5 su bardağı süt; 3/4 çay bardağı ayçiçek yağı. Yapılışı: 1. Dereotunu ince ince kıyıp peynirle karıştırın. 2. Büyük boy bir tavayı yağlayın ve yufkalardan birini kenarları dışarı sarkacak şekilde tavaya yayın. 3. Başka bir kapta süt ve ayçiçek yağını karıştırın. 4. Tavaya yaydığınız yufkayı sütlü karışımla hafifçe ıslatın. 5. İkinci yufkanın yarısını küçük parçalar şeklinde kopartıp yayın ve sütlü karışımla ıslatın. 6. Yufkanın diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın. 7. Tavadaki yufkanın üzerine peynirli karışımı yayın. 8. Harcın üstüne kalan yufkayı yerleştirin. 9. Kenarlardan sarkan yufkalarla böreğin üzerini kapatın ve kalan sütlü karışımla ıslatın. 10. Tavayı ocağa alıp kısık ateşte böreğin her iki tarafını da kızartın. Püf noktaları: Tavanın içerisine koyulan ilk yufkanın, üzeri kapatılacağı için kenarlarından sarkması gerekir. Böreği kısık ateşte pişirmek önemlidir, aksi takdirde içi hamur kalabilir. Sos miktarının fazla kaçırılmaması gerekir, aksi halde börek pişmeyebilir. Böreği akşamdan hazırlayıp sabah pişirmek, sosun daha iyi çekmesini sağlar. Tava böreği tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir: yemek.com; kevserinmutfagi.com; lezzet.com.tr.