Tahinli muhallebi yapmak için gerekli malzemeler: 1 litre süt; 3/4 su bardağı toz şeker; 3/4 su bardağı un; 1 su bardağı tahin; 1 paket vanilya; 1 tatlı kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Süt, şeker ve unu bir tencereye alarak çırpın. 2. Kıvamı aldıktan sonra tahin ve tereyağını ekleyerek karıştırın. 3. Kaplara alarak soğumaya bırakın. 4. Üzerine susam serpin ve ardından servis edin. Alternatif tarif: Tencereye süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve buğday nişastasını ilave edip bir çırpma teli yardımıyla karıştırın. Muhallebiyi ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Pişen muhallebinin içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Ardından tahini ilave edin ve karıştırın. Muhallebiyi koyacağınız kaselerin içerisine su serpiştirin. Ardından muhallebiyi kaselere eşit bir şekilde pay edin. Dinlenmeye bırakın, oda sıcaklığında soğuduktan sonra 3-4 saat buzdolabında bekletin. Servis edeceğiniz tabağa ters çevirerek çıkartın. Üzerine tahin pekmez gezdirip üzerlerine pirinç fındık ve kavrulmuş susam serpiştirip servis edin.