Buradasın
Tahinli muhallebi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahinli muhallebi yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt 12;
- 3/4 su bardağı toz şeker 1;
- 3/4 su bardağı un 1;
- 1 su bardağı tahin 1;
- 1 paket vanilya 2;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 3.
Yapılışı:
- Süt, şeker ve unu bir tencereye alarak çırpın 1.
- Kıvamı aldıktan sonra tahin ve tereyağını ekleyerek karıştırın 1.
- Kaplara alarak soğumaya bırakın 1.
- Üzerine susam serpin ve ardından servis edin 1.
Alternatif tarif:
- Tencereye süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve buğday nişastasını ilave edip bir çırpma teli yardımıyla karıştırın 2.
- Muhallebiyi ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin 2.
- Pişen muhallebinin içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın 2.
- Ardından tahini ilave edin ve karıştırın 2.
- Muhallebiyi koyacağınız kaselerin içerisine su serpiştirin 2.
- Ardından muhallebiyi kaselere eşit bir şekilde pay edin 2.
- Dinlenmeye bırakın, oda sıcaklığında soğuduktan sonra 3-4 saat buzdolabında bekletin 2.
- Servis edeceğiniz tabağa ters çevirerek çıkartın 2.
- Üzerine tahin pekmez gezdirip üzerlerine pirinç fındık ve kavrulmuş susam serpiştirip servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: